2013. június 27., csütörtök

Minták az otthonokban

Ki ne hallott volna már a minták térmódosító hatásáról. Gondoljunk csak egy csíkos sztreccsnadrágra :)

A lakásban is ugyanígy hat, szélesíteni, hosszítani is lehet egy csíkos padlóval, vagy fallal, esetleg mennyezettel, az apró minták tágítják a falfelületet, míg a nagy minták szűkítik. Ezen kívül viszont leginkább ízlésünkre van bízva mit használunk, vagy egyáltalán használjuk-e. A textilimádók (én) valamilyen formában biztosan alkalmazzák.

Én nagyon szeretem a mintás dolgokat. Körülöttem csak egy-egy színfoltként, másnál viszont jöhet töményen is, az is bejön. :) 

Csíkosan..



A legtutibb, ha mellette még megjelenik más minta is (természetesen ugyanolyan színárnyalatban), kiemelik erősítik egymást.






A nagy pöttyös az örök vidámaknak, és azoknak való, akik nem unják meg egy év alatt. Szerintem a nagy, impozánsabb mintákkal csínján kell bánni, tényleg könnyen a terhünkre lehet, olyan felületeken érdemes behozni, amiket időközönként cserélhetünk (kanapéhuzat, párnák, székek huzata..). Bár nyilván szívderítő is egyben, és aki nem ódzkodik attól, hogy 1-2 éven belül pl újra tapétát cserél, annak hajrá, hajrá.



Kockásan..


Ezt a padlókiosztást egyenesen imádom! Ki még?


Finom, elegáns színekkel teljesen máshogy ül a mintás. Még töményen is.








Általában a fürdőszobára a kérés: "valamilyen barnás, visszafogott színnel szeretnénk, esetleg egy-egy díszcsík, vagy mozaik"
Ebben a fürdőben felvidulsz már kora reggel az arcmosás közben.

Aki szereti a virágmintát (és az is elfogadja, akivel él :) ), az használja föl valahol, mert a virág az mindig mosolyt csal a lelkünkbe.





Különleges és egyedi mintás padló ;)


A minták szerelmeseinek..





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése