2013. június 27., csütörtök

Az előszoba kialakításának szempontjai

Az előszoba ugyebár az a hely, ahova először belép az ember. Ez az első benyomás egy idegennek, az a hely ahol hazaérve először szippantjuk be az otthon illatát. Fordítsunk rá kellő figyelmet, legyen kényelmes és otthonos, ugyanakkor tükrözze a lakásunk hangulatát is.

Mire is figyeljünk a megtervezésekor?

A padlózat.. Vagy az onnan nyíló tér burkolatát kapja, vagy egyedi arculatot adva neki választhatunk különböző minták és anyagok közül.

Bármennyire is gyönyörű és puha érzés szőnyegpadlóra érkeznünk, praktikum szempontjából nem a legjobb választás, azonban ha az előszoba előtt van egy belépő, ahova a cipők kerülnek, úgy nagyon is javasolt burkolat.A könnyen tisztíthatóság miatt általában kőburkolatot választunk, de lehet fapadló, vagy az újra divatba jött vinyl is..Ha használunk szőnyeget pluszba az legyen csakbedobomagépbe fajta.


Falak

A szűkebb, zárt előterek unalmasak lehetnek, azonban ha világos és üde falszíneket kapnak, máris más benyomást keltenek. Mindenesetre a falszín attól is függ, hogy a nappalihoz közvetlenül kapcsolódik-e, mekkora és a berendezést ki szeretnénk-e emelni, vagy annak egyszerűsége miatt a falszín lesz kirívó. A festés mellett a tapéta és falburkolat ugyanúgy díszíthet, mint bármilyen más helyiségben.


Bútorzat

A család igényeihez és szokásaihoz kell igazítani a hallt. Ha valaki mindig otthon hagy valamit és visszaszalad még inni, meg a mosdóba egy indulásnál kétszer, ne erőszakoljuk be a kézzel készített szőnyeget, mert úgysem vesszük le a cipőt mindig, és ha szereti, hogy minden kéznél legyen: a kendők, az összes cipője, a csekkek stb., akkor ne akarjunk csak egy faragott üvegasztalt elhelyezni egy dizájnvázával, mert az úgy a szép. Mindig gondoljuk át mit, hol fogunk tárolni, és mit milyen gyakorisággal használunk. Akkor lesz kényelmes az elindulás és a hazaérkezés, ha a mi igényeinket szolgálja az előszoba is.

Vegyük számba: a cipő kabát, kalap, táska rengeteg hol kap majd helyet, szeretünk-e leülni, szeretjük-e ha látjuk, hogy lépünk ki az utcára..

Ha viszont a gardrób közel van, és a napi dolgainknak is megvan a helye, akkor egy konzolasztal vagy komód és egy szék a bőven elég kategória is lehet..

Világítás, dekoráció

Az általános megvilágítás mellett egy asztali lámpa is helyet kaphat vagy hangulatvilágításnak is adhatunk teret..

A kiegészítők, képek, dísztárgyak elhelyezését a bútorok tervezésénél vegyük számításba.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése