2013. június 13., csütörtök

Kis renoválás - nagy változás

Ötletek arra, hogy hogyan változtassunk nagy mértékben az otthonunkban anélkül, hogy nagy dolgokat tennénk. Egy-két részlet megváltoztatásával, kicserélésével felfrissíthetjük magunk körül a otthonvilágunkat. Ne féljünk segítséget kérni, ha nem tudjuk milyen irányba mozduljunk.  Ha érezzük, hogy valami újdonságra van szükségünk, de nem tudjuk, hogy az amúgy kedvelt színek helyett mit alkalmazzunk, vagy a meglévő formákat mire váltsuk le, kérjünk szaktanácsot!

Addigis néhány irányvonal..

Üdítő festés:

Nem az egész helyiség átszínezésére gondolok, csupán egy-egy falat dobjunk fel, adjunk karaktert a szobának, emeljünk ki egy bútort, kis sarkot.



Fal dekorálása:

Tapéta használata csíkban vagy egész falon..



Esetleg falburkolat..



Egy kortárs alkotás

Legyen az egy festmény, fotó, szobor, vagy bármi más egyedi, megismételhetetlen alkotás, ami önmagában is dekorál, felöltözteti a szobát, arculatot ad. Hiába szeretjük az elvont dolgokat, nyomasztó tárgyakat ne tegyünk ki naponta látható helyre, a hangulatra rányomja a bélyegét. Jusson csak eszünkbe Pheobe műalkotása: Gladis. : D




Az erkély, terasz, kert felpezsdítése, kizöldülése






Textilből több garnitúrát tartsunk!

Az évszakhoz, hangulatunkhoz alkalmazkodva váltogathatjuk akár a drapériákat, akár az ülőalkalmatosságok huzatát. A legegyszerűbb a terítők variálása. De egy-egy új, üde párna is felrázhatja szeretett otthonunkat.









Lámpák varázslatos ereje

Természetesen a megfelelő megvilágítás szinte elsődleges fontosságú a hangulat meghatározásában. Most viszont formai újítására tennék javaslatot. Nézz körül, nincs-e olyan hely az otthonodban, ami e tekintetben elhanyagolt. Hidd el, ha egy impozáns lámpát teszel fel egy snassz helyett úgy fogod érezni, lecserélted a berendezést!





Kötni, horgolni is lehet a meglévőre egy pulcsit a hidegebb hónapokra.. :)

 És lehet a helyiség éke is..



Fogantyúcsere!!

Ha a bútorodat meguntad, gondold át, hogy egy fogantyúcserével milyen változást érnél el!








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése