2013. március 15., péntek

Fókuszban a mennyezet

Legalább annyi figyelmet érdemel a mennyezet, mint a kocka bármely más oldala. Miért foglalkoznánk kevesebbet azzal a felülettel, ami behatárolja a teret felülről, ahonnan az általános világítás irányul. A belső tér berendezéséhez mérten dekorálhatjuk, burkolhatjuk, számtalan megoldást alkalmazhatunk. Persze adódik az az eset is, amikor a hófehérre festett mennyezet a legjobb választás. Ezzel a felülettel is óvatosan bánjunk, ha nem megfelelő a forma, a mennyiség, vagy szín, visszás is lehet a hatása.

Gipszstukkó használata.


A nagypolgári lakások jellemző eleme a faltól elütő, fehér színű stukkó.


Dóm stílust is elérhetünk egy szépen kivitelezett mennyezettel.Lambériával kissé tengerparti, mediterrán hangulatú lehet a lakás.


Festéssel dekorált..
Világítással dekorált..Az előző enteriőrökben is megjelent már az álmennyezet. Ezek formája, nagysága, lépcsőzetessége a tervező kreativitására és ízlésére van bízva. Néhány példa a legelterjedtebb változattól az egészen extravagánsakig.                          
Mennyezeti panelek használata.


És ha a praktikum az elsődleges, ami nem mellesleg tetszetős is.


Bútorlap is felfuthat a mennyezetre. 


Gerendák modern és vidékies hangulatban..


Térformáló hatását is használjuk ki.

Napsütést hoz be a sötét enteriőrbe a magasfényű sárga mennyezet, míg a kék tágítja a látókört és az égbolt természetességét hozza be a lakásba.A funkciók kijelölésére is kiváltképp jól alkalmazható!A kazettás mennyezet elegáns, letisztultsága díszít. Padlóburkolat is kerülhet a fejünk fölé, meleg, otthonos, természetes.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése