2013. február 26., kedd

4+1 tipp padlókhoz

1. Ha keskeny panelekből álló padlót választunk, aminek esetleg többféle hossza kapható, könnyedén növelhetjük vele a teret, távolabbra kerül a szoba hátsó fala.
2. Teljesen más hatást érünk el, ha szélesebb paneleket rakunk, egyféle méretben. Szétteríti a perspektívát, nem viszi a szemet távolba. Másra koncentrálódik a figyelem.3. Fontos, hogy lerakáskor gondoljuk át, hogy a szoba rövidebb, vagy hosszabb oldalára rakjuk a hosszanti irányt. A funkcionális elrendezés szempontjából is meghatározó lehet.

Szélesíti a szobát, hogy a kanapéval párhuzamos a lerakás..


Növeli a mélységét a helyiségnek a kanapéra merőleges hosszanti irány, és remekül összeköti a másik funkciójú térrel.4. Játékosságot vihetünk a térbe, ha váltakozó szélességben rakjuk a padlót., vagy ha nem egyszínű minden léc, egy bizonyos intervallumon belül többféle szín jelenik meg.+1. A szegőlécek színkombinációja is számottevő tényező lehet. Ha ugyanolyan színű, mint a padló, növeli a teret, ha a fal színével egyezik meg, vagy sötétebb, szinte keretszerű, határolt, szűkebb érzetet eredményez.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése