2013. február 27., szerda

magenta

Minden az arányokon múlik.

Nézzük meg, hogy ugyanazt a színt használva milyen különböző hatást érhetünk el.

Ennél a lakásbelsőnél szinte vibrál a szemünk, túl sok a színből. Ha a mennyezet, a bútorok és a textilek visszafogottabb színben pompáznának (ha valaki ragaszkodik az erős színű falakhoz) már egy élhetőbb teret kapnánk. Akinek tetszik bizonyosan azt mondják magukban, nekem nem sok én jól érezném magam itt. Én is. Egy órát, vagy látogatóba szívesen mennék felpezsdülni. De hosszú távon nem tud az ember lenyugodni, pihenni, kikapcsolódni. És nem mellesleg sokkal hamarabb megunjuk.


Ez is színes szoba, mégsem vibrál a szemünk. A magentát elég egy falon alkalmazni. Friss üde, tavaszias látványt ad egész évre (természetesen fokozza ezt a zöld jelenléte).


Egy letisztult vonalvezetésű és színű szobát könnyedén feldobhatunk ezzel a színnel. Szigorúan a sötétebb árnyalatát alkalmazva, ha meg akarjuk tartani a hangulatot.


Egy klasszikus stílusú helyiségben is pompásan megfér ez a szín, sőt az eleganciát csak fokozza. Sokszor hatásosabb, ha a bútor az erősebb színű, mintsem a fal legyen vad. Jó érzékkel kell megtalálni, hogyan és milyen felületen alkalmazzuk.Azon is sok múlik, hogy milyen árnyalatot választunk és esetleg milyen színnel kombináljuk. Itt valószínű az alkotáshoz igazították a szobabelsőt. Mind mennyiségileg, mind pedig árnyalataiban tökéletes kombináció. Elegáns, mégis fiatalos, a kristálycsillár pedig trendivé varázsolja az amúgy kortárs beütésű nappalit. 
Viszont ha a kiegészítők anyaga és színe megfelelő, a fal színe a jó megoldás. Az egyensúly megteremtése a legfontosabb!! Nem egyszerű feladat, kísérletezgetni nem érdemes. Jól át kell gondolni, megtervezni. Ha  sikerül, a hatás magával ragadó.
És még egy kis mazsolázni való:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése