2013. február 26., kedd

A glamour stílus

A glamour szó jelentése ragyogás, csillogás. Ez egy nehezen behatárolható stílus, mindig változik és a szó (jelentése is) nagyon sok mindent magába foglalhat. Az biztos, hogy csak a fantázia szabhat határt annak, hogy mi fér bele egy ilyen berendezésű lakásba.

Mik is a legfontosabb eszközei? Minden ami fényes, csillogó-villogó, habos és bármi amit akár egy díszes öltözéken is el tudunk képzelni: strassz, kő, bojt, rojt, arany,ezüst, toll, szőr, virág, minden ami fényűzést, gazdagságot sugall.




Az üveg, tükör, fém, fényes plexi, magasfényű bútorok, a kristály. Anyagok sokasága: selyem, bársony, szőrme, fényes taft, bőr.




Emellett az erős, vagy gyöngyházfényű színek használata, mind a falon, mind pedig a bútorok (át)festésénél, megválasztásánál. Nagy hangsúlyt kell fektetnünk a megvilágításnak és a lámpatesteknek, ha valóban "glamour-os" hatást akarunk elérni. A kristálycsillárok, csillogó effektek, ragyogó fényforrások, gyertyalámpák fokozzák a látványt.





Mindig az aktuális trendeknek próbál megfelelni, természetesen a luxus védjegyein belül.

Nagy erénye, hogy a régi korokból is merít ihletet. Így egy régi korok hangulatát idéző bútordarabot is felhasználhatunk, aranyra, ezüstre festve, fényes, vagy köves fogantyúval igazi glamour stílust vihetünk az adott helyiségbe.





Van egy igen díszes,  a gazdagság minden pompáját magában hordozó megjelenése. (csak, hogy szörnyűségeket is mutassak - ami igaz az igaz!)




Ugyanakkor képes elegáns, "visszafogottabb" megjelenésre is.







És ami szerintem a legszebb, hosszú távon legélhetőbb formája, ha csak egy-egy glamour felvillanás van jelen..




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése