2013. május 6., hétfő

Házak madármagasságban

Olyan házakat mutatok nektek, amelyek nem azoknak való, akik mindig két lábbal a földön állnak. Merthogy ezek a fán vannak. 

Az első kettő tervezője Andreas Wenning (Baumraum). Olyan házak ezek, amelyek lábakon állnak, kisebb méretűek, egy lakóautó méretéhez lehetne hasonlítani. Mindegyikben van tetőablak, fürdőszoba is beépíthető, és, hogy ne csak nyári szezonban használhassa a tulajdonos, fűtésre is van lehetőség. 

A tetőablak, a kilátást biztosító nagy üvegfelület egyik házból sem hiányozhat.
Ha nem is tudunk táncolni a kisház "nappalijában", a kilátás mindenért kárpótol!!Ki ne tudná elképzelni, hogy a hétvégi pihenése bent töltött szabad perceit ebben az ablakfülkében olvasgatva töltse.


hmhm... aki épp munka közben olvassa a bejegyzést, attól külön elnézést kérek :)A következő ház szintén a fák közé épült. Első ránézésre talán robosztusnak tűnhet, de ha megfigyeljük szerkezetét, látjuk az íves formákat, ahogy a külső és a belső tér áramlik egymás felé. 


A házból kitekintve olyan mintha kint lennénk a madarak között.

Berendezése egyszerű, a kilátás öltözteti fel a házat. Természetes anyagok vannak jelen többségében, fa a mennyezet, kőburkolat került a padlóra és néhány helyen a falra is. A világítás funkcionális, semmiképp sem díszítő.


A természetben megjelenő színeket láthatjuk a belső térben is. Az ég kékje felfut a mennyezetre, a levelek őszi bordója, sárgája, sötétbarnája is megjelenik.


..és az ablakfülke nem hiányozhat. Ebből a szögből futurisztikus látványt nyújt, fókuszpontja az erdő.


 Mazsolázgatnivaló még a témában..


                                  

                                         

                              
                                 

A lépcsőzést kevésbé kedvelőknek :)

                                   

Élni is tudnál valamelyikben, vagy csak pihenésre használnád?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése