2013. május 21., kedd

10 zseniálisan izgalmas konyha


Olyan konyhákat láthattok ebben a bejegyzésben, amelyekkel nem találkozhattok minden nap. Vagy megjelenésében, vagy helyigényében, vagy eredeti ötletei miatt nem nyitunk rá ilyen konyhára sok ismerősünknél. 

1.,  Konyha a nappaliban.


  Kétségtelen, hogy ez nem napi használatú konyha. Megnézném a szeptemberi paradicsom- és barackelrakást itt ;) Na de minden családnak más a napi ritmusa, és akinek ez az életmód fekszik, annak ez a konyha maga az álom. Nekem tetszik ez a tetrisz. :)

2., Funkció és design. Lehet a kettőt tökéletesen összhangba hozni. Azt hiszem ez egy különleges példa erre.



3., Könyvtárkonyha talpon álló pulttal, padlizsánnal :D


4., Szentimentális


 A krémszínű frontok adják az alaphangulatát ennek a konyhának. A krétatábla a falon szuper ötlet (bár szépen kell írni rá ;) ). Amilyen szedett-vetettnek tűnik, annyira alaposan megtervezett is egyben. A hűtő bekerült a régi, londoni telefonfülkébe..nem zseniális? A vas és acél jelenléte fokozza a régies hangulatot.

5., Lengő, lógó, lebegő. Minden amit bele lehet sűríteni e három szóból egy konyhába, az itt megvan!



6., Rejtőzködő. Eszméletlen jó ötlet és szép megoldás arra, ha nem gyakori a konyhahasználat és a térrel szeretnénk spórolni. Lezárva egy szép front tárul elénk, felnyitva hipphopp főzhetünk is!



7., Formák, minták kereszttüzében. Legyünk bátrak, használjuk ki a formák adta lehetőségeket. Alkalmazzuk burkolaton, textilen, de akár mennyezeten is. A színválasztás megint más tészta, itt most a formákra fókuszáltam..


8., Hajókonyha :) Nincs mit hozzáfűzni!




9., Izgalmas, színes frontok. Ma már bármilyen frontot kitalálhatunk a konyhabútort illetően. Minden pénztárca és ízlés kérdése. Azzal vigyázzunk ilyen esetben, hogy ezeket viszonylag hamar megunjuk, 15 évre ne ilyen jellegűt tervezzünk. Az itt látható csak egy példa..




10., Remek térkihasználással tervezték az itt látható konyhát. Sokszor üresen tengődik a lépcső alatti terület..na itt nem. Nagyon ötletes, bár ezt lehet építészeknek kéne mutogatni, ugyanis a lépcső elhelyezése itt fontos olyan tekintetben, hogy mekkora térbe kerül. Ez esetben a legjobb, ha a nappalival egybenyitott konyhában kap helyet. Szerintem szuper!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése