2013. április 11., csütörtök

A hófehér konyha sokfélesége

Állítólag vannak emberek, akik nem szeretik a fehéret. Na én nem ide tartozom. Hiszen az álmok is fehérek, nemigaz? Akkor egy lakás is álomgyönyörű, ha fehér. :)

Na dehát, van aki szereti a savanyúkáposztát és van aki nem.

Most azoknak kedvezek, akik kedvelik a fehéret és azoknak üzenek, akik pedig nem. Ugyanis ha unalmasnak tartják ezt a színt, a következőkben sok olyan megoldást mutatok, amely fehérsége ellenére, vagy épp azáltal lesz lenyűgöző és izgalmas.

Előbb nézzük a sterilen fehéret. Ahova az ember mezítláb és cipőben is kényelmetlenül lép be, nehogy összekoszolja az összképet.






Nagyon fontos a fehér konyhabútorok esetében (sokkal fontosabb, mint más színeknél), hogy milyen padlót választunk: mind színben, mind anyagában. Sokat kompenzálhatunk egy fapadlóval, és tovább erősíthetjük a fényes felületek hatását egy magasfényű járólappal. A falszín ugyanilyen erős hatással bírhat. Fontos tudnunk, hogy hűvösségét, eleganciáját, vagy csak tisztaságát akarjuk kiemelni a színnek. Körültekintően vágjunk bele a fehér konyhába!

Ha erős színnel kombináljuk, frissességet, energiát sugároz, biztosan lesz kedvünk mindig összedobni egy kis harapnivalót.












A fém jelenléte is egyfajta steril érzést kelthet, kicsit az éttermi nagykonyhák juthatnak az eszünkbe róluk. De elég egy kristálycsillár, egy csempe, egy kedves kiegészítő vagy textilfelület és máris otthonos, stílusos lesz.









Fafelületekkel csodálatos harmóniában él együtt.







A stílusjegyekre külön most nem tértem ki, az egy másfajta kategorizálás, de a különböző szempontoknál láthattátok, hogy a minimalista, a funkcionális, vagy akár a provance stílusú konyha is hasonlóan reagál a színekre, textúrákra. 

Gondolkodjunk dekorációkban, textilekben, mozaikcsempékben, falburkolatokban, különleges lámpákban.















Na kedvet kaptatok a fehér konyhához, fehéret nem preferálók?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése