2013. december 17., kedd

Desigual bolt - Debrecen, 2.rész

Ha lemaradtál volna a munka indulásáról, itt elolvashatod..

A gipszkarton boltív kész, és a burkolása is. Laminált burkolatot kaptak, amit a pult kijelölésére is alkalmaztunk. Természetesen 32-es kopásállóságút, 10 mm-est néztem ki, nagy teherbírású, közösségi terekbe ezeket a paramétereket kell figyelembe venni. Ugyanez kerül majd a próbafülkékbe is. A falon a burkolat, illetve, hogy e köré terveztem a grafitszürke, hangsúlyos tapétát, tökéletesen kiemeli majd a formát, illetve a benne elhelyezendő ruhákat.


Az ívet nem egyszerű kiszabni.



Az eltakarása is kreativitást igényel, ugyanis az íves részt élzáróval  nem lehet majd elfedni. Első számú megoldás, hogy bútorlapból lesablonozzák a boltíveket és keretprofilt készítenek az alapján, amibe LEDet is tehetünk. Azonban ez esetben nagy mennyiségű hulló anyagunk keletkezne, így mást kell alkalmazni erre a problémára. Már megvan! Eláruljam?? :)


Az alapszín és a kiemelőszín kikeverése. Itt most jobbnak láttam ha nem előre kikevert színkód alapján választok, a tapéta kékje mellett bekerül majd egy textil is és egy kreatív logófestés a falra, és szerettem volna a kettő közötti színt kihozni, így a zöld-kék játéka fontos volt. Az alapszín esetében pedig kérés volt, hogy ne legyen "semmilyen" :) így rózsaszínes, púderes lett, mint a világos tapéta.



És íme a tapéta a kék és a logó. A logóra kerül majd a márkafelirat és ez is kap megvilágítást.


Az akasztórudak vízvezetékcsőből készültek, a végére virágmotívum lett hegesztve. Nagyon sajnálom, hogy nem csináltam egyben a 40 rúdról fotót, ott csücsültek egy csokorba szedve dobozban.. Csodás volt, most is elhagyta egy halk "óó" a számat..


Itt van az újabb gömböcske. Ez egy karácsonyfadíszgömb, 12cm átmérőjű, textillel bevonva, a függesztésének takarására pedig tapétát használtunk. Szerintetek hova kerül?


És amitől sokat várok..azok az üveggömbök! 350 db üveggömb kerül felfüggesztésre, mégpedig a két középső, tapétával fedett ívről. Szintén karácsonyi üveggömb, áttetsző, kivettük a karácsonyi dísz jellegét adó fémvéget, és damillal került fel.
Nem volt móka és kacagás a kötözgetés, állítólag. Én hiszek ennek az állításnak :)
Sőt a felrakás is majdnem 2 nap volt. Azóta biztos folyamatosan földnek szegezi a fejét szegény illető.. :)


A bútorozásról még egy szó sem esett..

Arról munkafolyamat képet nem tudok mutatni, de keretek, kötelek is lesznek még a történetben, és fehérre antikolt fafelületek..

A kedvenc, pluszt adó, finom dolog ebben az enteriőrben az üveg, és tükör játéka a fával és a kötéllel lesz. Ja, hogy a tükörfelületekről még nem meséltem? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése