2013. december 14., szombat

Kávézó és fodrászat - Cut & Coffee 5.rész

A finish legvégén járunk, ilyenkor a legjobb érzés visszanézni a munkafolyamat képeit. Nem mondom, hogy nem várom, hogy végleg magam mögött tudhassam a projektet, de mégis jó érzés még benne lenni. Kettős ez is, mint amikor 24órás 'anyaműszakunkból' elvágyódunk kikapcsolódni, s mikor adott a lehetőség, végigfut az agyunkban: "nem visszük Őt is?" :)

Aki követte az eddigieket (fusd végig most ;) : 1.rész 2.rész 3.rész 4.rész ), láthatja mivé varázsolódott a halom nyírfarönk, és a soklyukas faldekoráció terv a lépcsőfeljáróban..

De aki most kapcsolódik be, hát tegye in medias res, így is érdekes lehet  a munkafolyamat..

Fodrászat

A sokfős szakmai brigád legkisebb segítsége is többször jelen volt.. Ha csak a gyümölcsszelet elemzésével is, de nagyon elfoglalt volt.. :)


Be kell, hogy valljam több szivem csücske lett a tervezés során.. csak szerényen :)
Az egyik a lépcsőfeljáró. A nagyobb résekbe festmények és poszterek kerülnek majd, természetesen megvilágítással. A fodrász megbízóm kérése volt h lentről is jól érthető legyen a fenti funkció. Feltűnő lesz, szép, de nem túl direkt. Ide is szerettem volna a fát behozni, fontosnak tartottam, hogy meleg legyen bent, így ha a nagy fehér falfelületet fával fedjük (helyesebben bútorlappal) az is hozzáad a hőérzetünkhöz, tudod a cipőnk is máshogy kopog, amikor egy helyiségben sok a fa.




A kávé fogy éjjel nappal ;)


Kész a festék és törölközőtartó szekrény is. Ezt még megspékeljük egy rolótextillel, ami ajtó helyett a festékeket takarja majd, amire egy hajvágó momentum lesz felfestve.


A beülők is lassan a helyükön, egy nem kevés óraszámú villanykábelezés még hátravan, aztán jöhetnek az elengedhetetlen tükrök..


Ez a kör keret fogja biztosítani a hajmosó feletti palaburkolat megvilágítását. Belenútolták a LEDszalag helyét, cuki kis segítség lesz énmondom.


Jajjdejólesz hamarosan, jön az újjávarázslás.


Kávézó


Készül a tömörfa pult.


A farönkökből lámpák, fogasok, és a pult előlapjának dekorálása valósult meg. Na ők a másik szívem csücskei.




Cél, hogy a Halköz térről is feltűnően látható legyen a hely neve. Felmerült a megvilágított fém betűk gondolata, én viszont szerettem volna, ha nem ennyire orrbamászó a dolog, így azt találtam ki h bútorlapra fessük fel a nevet és rakjuk ki ugyanolyan izzókból, mint amiket fent a fodrászat esetében használunk a tükrök körül.
Mikor az izzók megjöttek, volt stressz, hogy nem-é lesz túl fényes, retinacserét követelve egy névelolvasás után, de úgy döntöttünk mindenki saját felelősségre olvasgasson :) Viccet félretéve, abban maradtunk, hogy az egyéb megfelelő általános megvilágításnak köszönhetően nem lesz zavaró, ha mégis, fényerősség-szabályzót vetünk be.


Egy baromi egyszerű ikea bárszék karakteres kárpitot kapott (3. szivem csücske), éés átszíneztettük őket.



A megbízó szíve csücske pedig az almásláda ötlet, ez került fel legutoljára. Rajzok ide vagy oda, ez ilyen kiegészítőket akkor lehet véglegesen elhelyezni, ha mindent látunk mellette.


Volt kedvük 8 féle variációban tartani nekem a ládákat. Látszik, nem? : D


LaMarzocco kávégép fogja készíteni a finomabbnál finomabb feketéket, így ezt jól nyomatékosítjuk :)


A természetesség jegyében a fa, mint anyag mellett a zsákanyag fog megjelenni több helyen. Szerintetek mit vontunk be vele?


 Ez sem két perc volt.. Az alapanyagok: kávészemek, ragasztópisztoly, ceruza, nyakizom, és már kész is a mennyezet dekorációja!


Az utolsó részben a kész állapotot láthatjátok! Várjátok?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése