2013. december 14., szombat

Kávézó és fodrászat - Cut & Coffee 5.rész

A finish legvégén járunk, ilyenkor a legjobb érzés visszanézni a munkafolyamat képeit. Nem mondom, hogy nem várom, hogy végleg magam mögött tudhassam a projektet, de mégis jó érzés még benne lenni. Kettős ez is, mint amikor 24órás 'anyaműszakunkból' elvágyódunk kikapcsolódni, s mikor adott a lehetőség, végigfut az agyunkban: "nem visszük Őt is?" :)

Aki követte az eddigieket (fusd végig most ;) : 1.rész 2.rész 3.rész 4.rész ), láthatja mivé varázsolódott a halom nyírfarönk, és a soklyukas faldekoráció terv a lépcsőfeljáróban..

De aki most kapcsolódik be, hát tegye in medias res, így is érdekes lehet  a munkafolyamat..

Fodrászat

A sokfős szakmai brigád legkisebb segítsége is többször jelen volt.. Ha csak a gyümölcsszelet elemzésével is, de nagyon elfoglalt volt.. :)


Be kell, hogy valljam több szivem csücske lett a tervezés során.. csak szerényen :)
Az egyik a lépcsőfeljáró. A nagyobb résekbe festmények és poszterek kerülnek majd, természetesen megvilágítással. A fodrász megbízóm kérése volt h lentről is jól érthető legyen a fenti funkció. Feltűnő lesz, szép, de nem túl direkt. Ide is szerettem volna a fát behozni, fontosnak tartottam, hogy meleg legyen bent, így ha a nagy fehér falfelületet fával fedjük (helyesebben bútorlappal) az is hozzáad a hőérzetünkhöz, tudod a cipőnk is máshogy kopog, amikor egy helyiségben sok a fa.
A kávé fogy éjjel nappal ;)


Kész a festék és törölközőtartó szekrény is. Ezt még megspékeljük egy rolótextillel, ami ajtó helyett a festékeket takarja majd, amire egy hajvágó momentum lesz felfestve.


A beülők is lassan a helyükön, egy nem kevés óraszámú villanykábelezés még hátravan, aztán jöhetnek az elengedhetetlen tükrök..


Ez a kör keret fogja biztosítani a hajmosó feletti palaburkolat megvilágítását. Belenútolták a LEDszalag helyét, cuki kis segítség lesz énmondom.


Jajjdejólesz hamarosan, jön az újjávarázslás.


Kávézó


Készül a tömörfa pult.


A farönkökből lámpák, fogasok, és a pult előlapjának dekorálása valósult meg. Na ők a másik szívem csücskei.
Cél, hogy a Halköz térről is feltűnően látható legyen a hely neve. Felmerült a megvilágított fém betűk gondolata, én viszont szerettem volna, ha nem ennyire orrbamászó a dolog, így azt találtam ki h bútorlapra fessük fel a nevet és rakjuk ki ugyanolyan izzókból, mint amiket fent a fodrászat esetében használunk a tükrök körül.
Mikor az izzók megjöttek, volt stressz, hogy nem-é lesz túl fényes, retinacserét követelve egy névelolvasás után, de úgy döntöttünk mindenki saját felelősségre olvasgasson :) Viccet félretéve, abban maradtunk, hogy az egyéb megfelelő általános megvilágításnak köszönhetően nem lesz zavaró, ha mégis, fényerősség-szabályzót vetünk be.


Egy baromi egyszerű ikea bárszék karakteres kárpitot kapott (3. szivem csücske), éés átszíneztettük őket.A megbízó szíve csücske pedig az almásláda ötlet, ez került fel legutoljára. Rajzok ide vagy oda, ez ilyen kiegészítőket akkor lehet véglegesen elhelyezni, ha mindent látunk mellette.


Volt kedvük 8 féle variációban tartani nekem a ládákat. Látszik, nem? : D


LaMarzocco kávégép fogja készíteni a finomabbnál finomabb feketéket, így ezt jól nyomatékosítjuk :)


A természetesség jegyében a fa, mint anyag mellett a zsákanyag fog megjelenni több helyen. Szerintetek mit vontunk be vele?


 Ez sem két perc volt.. Az alapanyagok: kávészemek, ragasztópisztoly, ceruza, nyakizom, és már kész is a mennyezet dekorációja!


Az utolsó részben a kész állapotot láthatjátok! Várjátok?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése