2014. március 10., hétfő

Minimál chic otthon I. - a naagy konyhakérdés

Egy új ház teljes tervezését kezdtem el néhány hete..
Nagyon van kedvem hozzá! :) Mért ne lenne, na de hogy mi miatt azt máris elárulom.

Mert nehéz a közösségi tér funkcionális megtervezése, ugyanis keskenyebb lett a ház. És ha kihívás, akkor jöhet. Plusz egy olyan ultramodern otthont kell kreálnom, ahol minden a csillogás, a tükör- és üvegfelületekről szól.

Na de ne szaladgáljunk ennyire előre, héhó. Az első kérdés hozzátok a konyhához kapcsolódik, íme az alany, a házba lépve ezt látjuk:


Az áthidalón túl már a nappali látható, bal oldalt a kéményt takarva, jobb oldalt tartófal végződésben.

Pont a helyiség legközepén látjátok azt a kiálló hooosszú pöcköt? Az a vízkiállás. Hol máshol. No ide eredeti tervek szerint egy szép nagy tágas, széles konyhapult került volna, mindenféle funkcióval és még munkapulttal is. Ez ugye sztorno, mert akkor semmi más nem is lehetne a konyhában.

Szerintetek milyen megoldás született erre?

A másik sarkalatos kérdés, hogy előszobát nem akartak külön kialakítani, így rögtön a lakásba lépünk. Erre is ki kellett találni valamit, mert bármilyen jó a filmekben hoplá a házba teremni, cipővel az ágyra ugrani, ha saját magunk takarítunk, élünk ott, azért ez nem így működik.

Mellékelek egy alaprajzot is, így átlátjátok a bejárat kérdéskört is.


Így pedig a nappalinak háttal állva:


Jajj, egyébként úgy szeretem, hogy nézem ezt a képet, és nem ezt látom, a fejemben lévő kész otthon lebeg előttem. Aminek még nagyon kevés része kiforrott, és nem is szabad előre ugrani, mindig vissza kell ültetnem magam a kis popómra, mert még a tervezési szakaszból sok van hátra.

Legközelebb megmutatom a funkcionális elosztást, ha (HA) meg nem fejti valaki előtte.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése