2013. október 30., szerda

Kávézó és Fodrászat - Cut & Coffee 3.rész

(az 1.rész és a 2.rész)

Öröm a köbön, mert a világítási tervet is elkészítettem és ezzel egy időben körvonalazódott minden pici részlet. Felvázoltam a két ügyfélnek és a kivitelezőnek (3 férfi, gondolhatjátok :) ) a teljes koncepciót ééés mosolyt láttam mindenki arcán, még az "dejó lesz ez!" mondat is elhangzott, és majdnem a kő koppanása is, ami ekkor leesett a szívem oldaláról.

Előbb mutatom a végleges berendezési tervet, mindkét szintről:

Ez a pult a lehető legnagyobb területet foglalja el így, pedig még egy fél méter jó lett volna nekik, de a közlekedési útvonalak figyelembevétele elsődleges, ha azt akarjuk, hogy a vendégeknek ne kelljen kényelmetlenkedni, ahogy a kabátjukhoz mennek..stb.

Az illemhely képe azóta változott, falat bontunk és építünk, az a jövőheti projekt lesz ..


A bárszékeken kívül egyébként minden egyedi bútor lesz, most is épp azon ügyködöm, gondoltam kikapcsolódok egy kis írással ;).

A fodrászat esetében végül a ferde elosztásra rábeszéltem a mesterfodrászt, pedig először azt mondta "nem akarom így". Egyrészt a természetes fényt jobban tudják hasznosítani majd, másrészt ahogy feljövünk az emeletre, szebb lesz az összkép, az utcáról pedig látványos lesz a munka. A következő alkalommal már boldogan mesélte egy harmadik félnek, hogy milyen jól fog kinézni, ahogy felérünk :).


A recepciós pult átkerült, mellé helyeztem a promóciós állványt, így lentről és fentről is jól látható, saját világítással rendelkezik majd.

A világítási tervek:

Az alaprajzra ráhelyezve látható pontosan, hogy melyik világítás pontosan mire lesz használva.


A fodrászbeülőknél szempont, hogy fentről is és szemből is kapjanak fényt, plusz a tükör köré is beterveztem egy világítást.


A pult dekorálása kapcsán jött az egyedi lámpákra az ihlet, mégpedig innen:


Itt csak és kizárólag a pult elé elhelyezett szálfákat nézzétek, mert sem hangulata sem színei nem mérvadóak. Ezt viszont valószínű átvesszük, üveg nélkül.
Szerettem volna hogy a fa ilyen puritán módon máshol is megjelenjen és ekkor találtam ki hozzá a lámpákat, amit szintén szálfából képzelek el. 80 cm hosszúak lesznek, egyik oldala síkba vágva (ahol fel tudjuk rögzíteni a mennyezetre, másik oldala benútolva, amibe elhelyezünk egy szintén 80 cm-es ledszalagot. A lényeg, hogy úgy fogod majd látni, hogy ezek a kisebb farönkök világítanak. Ha visszagörgetsz láthatod azokat az egy-hosszú csíkokat, na azok a lámpáim! (izgalom..:))

Még amit most elmesélek nektek az a falra felhelyezett palaburkolat, ami egy csíkban fut fel lentről egészen az emelet mennyezetéig, összekapcsolva a két helyet, illetve fent a hajmosó felett egy kis relaxérzést elősegítő dekorációként.

A falnézetskicc alatt láthatjátok, szerintetek melyik lesz?

 Nem akarja az igazságot, úgyhogy fej balra billent :)

Az egyedi lámpákon kívül függesztékek is lesznek, kijelölve a fontosabb funkciókat: a sarokülős részt, az ablakra rögzített asztalt, fizető pultot, fent a recepciót. Szerintetek melyiknél maradtam? ;)







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése