2013. október 27., vasárnap

Kávézó és fodrászat - Cut & Coffee 2. rész

Aki lemaradt volna az első részről, itt elolvashatja, mibe is kezdtem bele bő egy hete.

Ígértem az első skicceket, de olyan ütemben kellett haladnom, hogy azok néhány óráig éltek, mert mindig módosult valami. Szeretem, ha van idő ülepedni a dolgoknak, de erre sajnos most nincsen idő. Azért azt megmutatom, milyen opciók jutottak eszembe a fodrászattal kapcsolatban, ill mik voltak az elsődleges szempontok a kávézó elrendezésénél.


A kávézó fő vonzótényezője a kávé lesz. A minőségi kávé. A tulajdonos éveken át tesztelt és kialakított receptúrák alapján fogja szendvicseit is kínálni. Így az kellett az elsődleges legyen, hogy mindennek meg legyen a helye, hogy a kiszolgálás ne csak házias, de gyors is legyen. Elsődleges a pult tökéletes megtervezése. Így a berendezésnél másodlagos, hogy hány főt tud befogadni egyszerre, főleg, hogy nagy forgalom a cél az elviteles termékekből is. A hely jó kis adottsága, hogy aki helyben fogyasztja majd a kis kávéját, az utcai életet élvezheti közben. Én imádok ablakban enni, lenni. Ti is így vagytok ezzel?

A fodrászattal azt gondoltam nem lesz bonyolult feladatom, de egyelőre több fejtörést okozott. Mind elrendezésben, mind a munkafolyamat, tárolás, világítás szempontjából. Elmentem a meglévő szalonba, hogy belelássak mélyebben, hogy is dolgoznak. Nem csak a tulajdonosnak, de a fodrásztermékeket forgalmazó cég(ek)nek is meg kell feleljen az elrendezés, hogy az állvány, amin a termékek lesznek elhelyezve, hova kerül, illetve milyen dekorációs elemeket illesztek be. Na tessék, ki gondolta volna, hogy levelezni fogok a ...ja, ez nem reklám :)

Ez lett a két opció:


De egyiksem lett elfogadva. Átbeszéltük, a recepciós pultot átrakhattam máshova (azért került első körbe ide, mert kérés volt, érvként: hogy ne takarjon). A középen elhelyezett beülőknek az üvegfal megnagyobbítása lett volna a feltétel, azt amiatt vetette el. 
Most számoltam össze, 12 variációt csináltam, :))

A berendezési tervek letisztulásával párhuzamosan a padló kiválasztása volt a kitűzött cél a hét közepére. egyrészt inspirál, másrészt mindent ehhez kell igazítani! Meg is találtam az igazit. Elfelejtettem Nektek fotót csinálni, pedig viccesen néztem ki 2 nagy padlólappal, +1 egész panel beépítéssel még autóban is, hát még amikor kipakoltam, hogy megnézhessék miben gondolkodok.. :) (az ő idejükkel spórolva elhoztam a boltokból és mikor konzultáltunk vittem) De megvaaan! 

Szerintetek melyik az? ;)


A végleges berendezési tervre építem fel természetesen a világítást. Mindig nagyon fontos, hogy az egyes funkciók megfelelő mennyiségű fényt kapjanak, utána jön a design. Nagy izgalommal vagyok a téma irányába, lehet hogy saját tervezési lámpák is lesznek.. :)

A következő részben erről is szó lesz..

2 megjegyzés:

  1. Elképesztő izgalmas munka lehet, veled izgulok én is! :) Tipp: baloldali? Nekem a jobboldali túl kopott, a középső meg túl vörös... de persze ez az én ízlésem :)

    VálaszTörlés
  2. Bizony a baloldali :) A középső volt még nagy kedvencem, élőben egyáltalán nem volt sárgás, de mégis túl natúr a sok natúr kiegészítőhöz, amit beillesztünk.

    VálaszTörlés