2014. április 21., hétfő

Minimál chic otthon II. - A nagy konyhakérdés no2.

Amikor konyhát tervezünk, sok sok kérdés, utánajárás, egyeztetés, szerelem, buktatók, padlón fekvés, kikászálódás, majd öröm és bódottág vár ránk. Röviden. Persze, nem akkor ha bemegyünk a praktikerbe vagy kikába és kiválasztunk egyet, be a kosárba és uzsgyi a pénztárhoz. Hanem, ha személyre szabottat, ízlésünkhöz és szokásainkhoz illeszkedőt és időtállót szeretnénk. Hogy amikor használjuk azt érezzük ez a konyha értünk van, kiszolgál és még a csinos pofiját is szeretjük.

Na hát ezzel a konyhával duplán így vagyok. Nagyon szeretném ha a megrendelő esztétikai elvárása (ami ez esetben talán erősebb is mint a funkcionális szempontok) maximálisan ki legyen elégítve. Megálmodott egy házat, ahol a konyha az ékszer, a falak fehérek és mégis egy lenyűgöző látvány fogad.

Így nem csoda, hogy ide jutottam :) Amint az  1.részben is olvashattátok, a helyiség méretbeli adottságai nem túl szerencsések, így el kellett vetnünk az eredeti elgondolást, amikoris egyoldalas konyha mennyezetig fut, és a szabadon álló pult biztosítja a vizes blokkot és a munkapultot is.
A sok skiccelés, elvetés, elölről kezdés végső eredménye egy félköríves pult, amivel nyertünk munkafelületet és meghagytuk a helyet a mosógépnek, amit így nem kellett a fürdőbe száműznünk, megspóroltuk a vízszerelés és átépítés költségeit.

Emellett a konyhát áttoltam egy kicsit  a nappaliba és, hogy ne legyen mindez fura kap majd maga fölé egy formájában hozzá idomuló álmennyezetet, ami ebben az esetben abszolút nem design elem, teljes mértékben funkciót emel ki, térérzetet módosít.

Oké, elrendezés pipa. (Gondoltam én)

Jöjjenek az anyagok: munkapult és frontok. Mivel íves formáról beszélünk valami olyat kellett keresnem, ami hajlítható. Küllemben és hatásban is tökéletes választás ehhez az akril pult (Gondoltam én)Mivel még nem terveztem akrilpultot, ezért távoli jó ismerősként nem tudtam az árát egy ekkora konyhába. Gond egy szál se, jön a Konyhakiállítás, ott majd kikupálom magam a témában. (Gondoltam én)
(erről bővebben egy cikkben olvashattok, az ImolArton hamarosan..  )Jöttem mentem, beszélgettem, színeket nézegettem, tudjátok, mint menyasszony a Menyasszony Boltban.
Aztán amikor jön a hidegzuhany, szertefoszlik az ezüstcipő és a hawaii nászút vágyálom. A konyhá"m"ra egy 1,9 millió forintos összeg jött ki. Na jó, hát azt azért mégsem ajánlom mint a pár lakberendezője (bár nem a "jó akkor hagyjuk" válasz jött rá), de design ide vagy oda, a költségvetés 20%a lenne így csak a konyhának a pultja. Rózsaszín felhő szétdurran, helyette égszakadás és köd. Nagy köd. Mi legyen most, hiszen íves pultot terveztem, a helyiség keskenysége miatt nem is lehet másmilyen. Ezzel a formával legalább 120cm-nyi hasznos pultfelületet szereztem, nem engedhetem elveszni.

Újratervezés. Remek. Kár, hogy ez nem úgy működik mint a GPS-ek esetében. Rossz irányba mentem, sebaj a hang mondja merre tovább. De most nincs hang..

Kíváncsiak vagytok a folytatásra? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése